Почасови, полудневни и целодневни занимания за деца от 3 до 5 г.

Предлагаме разнообразие от програми, специално разработени от екипа на "Алфиета", в комбинация от невероятни грижи.

СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Английски език

Под формата на игри и песнички, с помощта на нагледни материали децата правят своите първи стъпки в английския език. Научават говоримо азбуката, усвояват думички от разнообразни теми: видове животни, облекло, храни, напитки, прибори за хранене, превозни средства, играчки, както и цветовете, цифрите до 20, частите на тялото и много други. В специално подбраните видео епизоди децата имат възможност да слушат автентична английска реч и да упражнят научените думички.

Арт занимания

Арт програмата развива творческите способности на децата. Те пресъздават своите чувства и фантазии под различна форма, научават се да изобразяват света около себе си по един необикновен начин. Запознават се с основни техники и похвати в изящните и приложните изкуства – декупаж, макраме, правят забавни оригами, моделират с пластелин или глина, апликират, аранжират живи цветя, рисуват и още много креативни техники с необикновени материали, носещи наслада и усмивки. Целта на арт заниманията е да развият точност при движението на ръчичките на децата, координираност, логическо мислене, сръчност и разбира се удовлетвореност от собствената творба. Малките ученици получават първите си уроци по цветознание, композиция, пропорции и много други полезни знания.

Танци

Програмата на обучение по танци има за цел развиването на определени двигателни умения и подобряването на музикалната и двигателна култура на децата. Танците провокират артистичните заложби на детската личност, формират чувство за ритъм; те са извор на жизненост и забавление. Главно застъпена в програмата на обучение е българската народна традиция - танци, хора, песни, както и запознаване на децата с характерни народни обичаи. Включени са и основните стъпки от спортните танци и латино танците, което допълнително обогатява познанията на малките участници.

Забавна математика

Математика – ура!!! Това е мотото на нашата програма „Забавна математика”, която развива наблюдателността и логическото мислене на децата, повишава тяхната памет и концентрация. Чрез забавни и разнообразни игри нашите малчугани сe научават дa дoрисувaт лoгичeски рeдoвe, дa търсят прeдмeти, eднaкви пo фoрмa, пo гoлeминa или пo цвят, дa търсят зaкoнoмeрнoст при пoдрeждaнeтo нa кaртинкитe в рeдa и дa прoдължaт рeдa в съoтвeтствиe с тaзи зaкoнoмeрнoст, дa срaвнявaт кaртинки и дa нaмирaт рaзлики.

Малки актьори

Обучението чрез ролеви игри има голямо значение за образованието и възпитанието на децата. Ние запознаваме децата с приказки от цял свят, след което те се превъплъщават в ролите на героите от избрана приказка, като се стараят да пресъздадат техните звуци, гласове и движения.  Децата развиват умения за художествено изразяване, като предават артистично текста на произведението, което претворяват. В процеса на драматизацията те изразяват и своето отношение към героите и техните постъпки. По един забавен и неповторим начин те се превръщат в актьори и показват своя талант на нашата сцена.

Опознай света

Децата на тази възраст имат хиляди въпроси. Специално разработената програма дава отговори на малките любознайковци, като застъпва теми от различни области – български език и литература, математика, история, астрономия, биология, природен свят и други, но разбира се, адаптирани за тяхната възраст. Целта на програмата е да повиши общата култура на децата, да развие тяхното логическо мислене, да помогне за свободното им общуване и адаптиране в света около тях.

Музика

Програмата въвежда децата в чудесата на музиката, дава им начални познания за различните музикални инструменти. Получават своите първи умения в разпознаването на стиловете в музиката. Малчуганите научават разнообразни детски песнички по много атрактивен и интересен за тях начин. Забавляват се и проявяват своята артистичност, както индивидуално, така и в група.

Различен петък

Всеки петък организираме различни мероприятия – посещения на музеи; излети на открито; тематични партита, посветени на даден празник или разходки до интересни места.

Спорт и плуване

Безспорно е позитивното влияние, което оказва спортуването още от ранна детска възраст. Активното движениe укрепва тялото, мускулите заякват, стойката се подобрява, имунитетът се повишава. Затова спортът под различна форма присъства в нашата седмична програма. Всяка сутрин децата правят гимнастика, два пъти седмично плуват, а през останалите дни играят различни групови игри с топка, подвижни игри, игри със скачане, игри за ориентиране, както и много други.

Състезателни игри

Безспорно децата обичат да се състезават, да получават похвали за своите постижения. Целта на тази програма на първо място е малките спортисти да осъзнаят как се работи в екип, как да си сътрудничат по между си, за да достигнат до успеха. Многообразие от щафетни игри, игри с хвърляне в цел, състезания по бягане, ходене, лазене са част от състезателните игри, с които наистина всички се забавляват.

Свободни игри

От съществено значение е децата да растат щастливи, доволни, да поиграят на воля, обгрижени с много обич и внимание. Ето защо сме предвидили и време за свободни игри в детския кът на нашия център, където заедно със своята преподавателка конструират замъци, състезават се с коли, играят с кукли, на боулинг или пък се пързалят на нашата вълшебна пързалка.


Целта е само една – усмивките на децата!